
Günümüzün hızlı yaşam temposu içerisinde insanların çoğu zaman karşısındakinin yaşadığı zorlukları göremediğini ifade eden Elvan Çiçek, “Bu hayatta herkesin kendine göre bir derdi, bir yükü ve bir mücadelesi var. İnsanlar bugün mutlu olabilir, yarın bir üzüntüyle karşılaşabilir. Bugün sağlıklı olan bir kişi yarın hastalıkla mücadele etmek zorunda kalabilir. Hayatın ne getireceğini hiçbirimiz önceden bilemeyiz” dedi.
Toplumda empati eksikliğinin giderek daha fazla hissedildiğini vurgulayan Çiçek, insanların birbirlerini yargılamadan önce anlamaya çalışmaları gerektiğini söyledi. Bir kişinin yaşadığı sıkıntıların dışarıdan her zaman görünmeyebileceğini belirten Çiçek, “Karşımızdaki insanın neler yaşadığını bilmeden eleştirmek, kırıcı sözler söylemek ya da ön yargıyla yaklaşmak yerine biraz durup düşünmeliyiz. Belki de o kişinin içinde bulunduğu durumun farkında değiliz. Bir tebessüm, güzel bir söz ya da anlayışlı bir yaklaşım bazen insanların hayatında büyük bir fark oluşturabilir” ifadelerini kullandı.
İnsan ilişkilerinde sevgi, saygı ve anlayışın önemine değinen Çiçek, toplumsal birlik ve beraberliğin ancak empati duygusunun güçlenmesiyle mümkün olacağını belirtti. İnsanların birbirlerine karşı daha duyarlı olmaları gerektiğini söyleyen Çiçek, “Hayat hepimiz için farklı sınavlarla dolu. Bugün başkasının yaşadığı bir sıkıntıyı yarın biz yaşayabiliriz. Bu nedenle birbirimize karşı daha anlayışlı, daha sabırlı ve daha merhametli olmalıyız” dedi.
Elvan Çiçek, sözlerini tüm vatandaşlara sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler dileyerek tamamladı.

