
Düzce’de faaliyet gösteren Kızılelma Arama Kurtarma Derneği, orta seviye akreditasyon süreci kapsamında gerçeğini aratmayan bir deprem tatbikatına imza attı. Ancak bu tatbikat yalnızca bir eğitim değil, aynı zamanda olası bir felakette hayat kurtarmak için verilen sessiz bir söz niteliği taşıdı.
Senaryo, Malatya merkezli 7.2 büyüklüğünde bir deprem üzerine kurgulandı. Enkaz altında kalan 7 kazazede için zamanla yarışan 70 gönüllü, soğukkanlılık ve disiplinle görev yaptı. Her bir müdahale, olası bir gerçek afette bir cana daha umut olabilmek için gerçekleştirildi.
Enkazda yapılan aramalar, kazazede tespiti, güvenli tahliye ve ekip içi koordinasyon çalışmaları, sadece teknik bir prova değil; aynı zamanda dayanışmanın ve fedakârlığın da göstergesi oldu. Tozun, betonun ve sessizliğin arasında yankılanan her komut, “Bir can daha kurtulabilir” umudunu taşıdı.
Dernek yetkilileri, eğitimlerin aralıksız sürdüğünü belirterek, Afad Başkanlığı tarafından açıklanacak takvim doğrultusunda orta seviye akreditasyon sınavına hazırlandıklarını ifade etti.
Kızılelma Arama Kurtarma Derneği, Düzce ve çevre illerde yaşanabilecek afetlerde bir hayatın daha kararmaması için çalışmaya devam ediyor. Çünkü onlar için her tatbikat, yarın bir çocuğun, bir annenin, bir babanın hayata yeniden tutunabilmesi demek.

