GAZETE DÜZCE HABER PORTALI

Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde Hematoloji Günübirlik Tedavi Ünitesi Hizmete Girdi

Düzce Üniversitesi Hastanesi Dahiliye Kliniği bünyesinde “Hematoloji Gündüz Tedavi Ünitesi” hizmete girdi.

Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde Hematoloji Günübirlik Tedavi Ünitesi Hizmete Girdi
24 Haziran 2022 - 10:26 'de eklendi

    Dahiliye Kliniği’nde ayaktan tedavi gören hastalara hastane şartlarında uygulanması gereken demir, özellikli serumlar, kan ve kan ürünleri transfüzyonu gibi tedavileri ve yüksek kan düzeyleri olan hastalarda kan boşaltılması (flebotomi)işlemleri, yeni açılan “Hematoloji Gündüz Tedavi Ünitesi”ndegerçekleştirilmeye başlandı.     Hastaların daha hızlı ve konforlu bir şekilde tedavi edilmeleri amacıyla Arslanhan Plastik A.Ş. katkılarıyla düzenlenenüniteyle; yataklı servislerin hasta yoğunluğu, hastaların hastanede kalma süresi ve enfeksiyon riskinin azaltılması sağlandı. Açılan ünite ile tedaviler ve işlemler sırasında gelişebilecek çeşitli reaksiyonlara karşı donanımlı bir ortam ve yakın gözetimin sağlanabildiğini ifade eden Hematoloji Bilim Dalı Başkanı ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birgül Öneç, yeditedavi koltuğunun bulunduğu Gündüz Tedavi Ünitesi’nde hastaların, uzman sağlık personellerinin kontrolünde tedavilerini alarak kısa sürede tabucu olabildiğini belirtti. Ünitenin özellikle belli aralıklarla ancak sürekli olarak kantransfüzyonu ya da boşaltılması ihtiyacı olan Hematoloji hastaları ve periyodik olarak tedavi alan Dahiliye hastalarıaçısından önemli bir ihtiyacı karşıladığına dikkat çeken Doç. Dr. Birgül Öneç, Hematoloji ya da ilgili Dahiliye Polikliniği’nden tedavinin düzenlenmesinin ardından aynı gün içinde tedavilerin verildiğini dile getirdi.

Ünite sayesinde hastaların ağır hastalardan ayrı, kontrollü ve konforlu bir ortamda daha kısa sürede tedavilerinin yapılarak taburcu edildiğini kaydeden Başhekim Yardımcısı ve İç Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Kürşad Öneç ise katkılarından dolayı Arslanhan Plastik A.Ş.’ye teşekkür etti.

İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Türkay Erbaş ile hizmete giren üniteyi gezerek bilgi alan Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, tedavi olan hastalarla sohbet ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.  Ünitenin, hastaların tedavi kalitesini ve konforunu daha da arttırdığına dikkat çeken Prof. Dr. Balbay,  başta Başhekim Yardımcısı ve İç Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Kürşad Öneç, İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Attila Önmez, Hematoloji Bilim Dalı Başkanı ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birgül Öneç olmak üzere emeği geçen tüm hekim ve idarecilere teşekkür etti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER